Antirimpelbehandeling

Iedereen krijgt op een bepaald moment te maken met rimpels in het gelaat.

Sommige van deze rimpels worden veroorzaakt door een combinatie van leeftijd en zwaartekracht, m.n. het uitzakken van het vetweefsel, verlies van elasticiteit van de huid en verlies van volume in het gelaat; deze bekomen rimpels vinden we vnl thv de onderste helft van het gelaat; aldaar hebben “spierverslappende” middelen” weinig of geen invloed.

Echter, er zijn ook een groot aantal rimpels in het gelaat die veroorzaakt worden door een overactiviteit van de gelaatsspieren, vnl diegene die zorgen voor onze mimiek (lachen, verwonderd of boos zijn,…). Een overactiviteit van deze spieren (die zich vnl thv de bovenste helft vh gelaat bevinden) kan op de duur zorgen voor rimpels, ook als we geen expressie willen tonen. Vaak zien we patienten op de consultatie die van zichzelf vinden dat ze er constant streng en nors uitzien terwijl ze op vele momenten helemaal “happy” zijn. Naast het willen wegwerken of verminderen van rimpels als teken van ouderdom, is dit een vaak voorkomende reden.

We hebben het hier over de rimpels tussen de wenkbrauwen (glabella-regio), op het voorhoofd, naast de ogen (kraaiepootjes) en op de neusflanken (bunny lines); deze kunnen we wél adresseren met spierverslappende middelen.

Hoe kunnen we u helpen?
Bot toxine type A (Vistabel, Bocouture, Dysport) is injecteerbaar en wordt gebruikt om de overactiviteit van spieren aan te pakken. Reeds enkele decennia worden spierverslappers gebruikt in de neurologie, gastro-enterologie, orthopedie en oftalmologie.

Bij het injecteren van een spierverslapper wordt de spier voor een stuk verlamd, de spier wordt niet kapotgemaakt; dit voor een periode van een 3 à 4 maand; het eerste jaar/18 mdn moet de procedure eigenlijk om de 3 à 4 maand herhaald worden; dit heeft een dubbele reden.

Ten eerste wordt de spier dan een geruime tijd stilgelegd, zodat die geen aanleiding zal geven tot het vormen of verdiepen van een rimpel. Daarnaast leert u, als patient, het “af” om de “fronsspier” overmatig te gebruiken, zodat u, na een dergelijke periode, vaak minder sessies nodig hebt en we kunnen overgaan tot een ritme van 1x injecteren om de 6 à 7 maanden.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.