Armlift

Specifieke lichaamsbouw, overgewicht, leeftijd of een combinatie van voorgaande kan zorgen voor onesthetisch uitziende bovenarmen. 

Situatie- en patientgebonden stellen we dan een liposuctie of een armlift of een combinatie van beiden voor. Indien we bij een jong persoon met elastische huid enkel een teveel aan vet waarnemen, dan is liposuctie alleen onze eerste keuze procedure.

Zelfs indien er een beperkte doorzakking van de huid van de bovenarm zichtbaar is, kan dit soms met een liposuctie alleen opgelost worden. Bij een liposuctie worden immers kleine littekens gevormd aan de binnenkant van de huid, die de huid nadien een strakker voorkomen geven; dit effect zien we vaak pas na een 3-tal maand, waardoor soms wat geduld geboden.

Indien er echter duidelijk een teveel aan doorzakkende, slappe huid (vaak storend bij het dragen van kleedjes) waargenomen wordt, dan zal enkel het heelkundig wegnemen van het huidoverschot helpen. Het onvermijdelijke litteken plaatsen we dan aan de binnenzijde van de armen. Vaak wordt er ook een (beperkte) liposuctie aan gekoppeld omdat dit een positief effect heeft op het aanspannen van de huid.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.