Borstlifting

Natuurlijke evolutie, mogelijkse zwangerschap(pen) en/of uw eigen constitutie kunnen aanleiding geven tot het verslappen van de borsten al dan niet gepaard gaand met een significant verlies aan volume. Daardoor zullen de borsten wat naar beneden uitzakken, verliest de tepel haar ideale positie en zullen de borsten als het ware “leeg” lijken.

Een borstvergroting dmv prothesen is soms niet genoeg om de borst terug haar volheid en esthetische vorm (terug) te geven. Als de vrouw haar borst meer volheid wil geven en tegelijk de positie en vorm van de meer doorhangende borst wil verbeteren is vaak een borstlift of mastopexie aangewezen.

Afhankelijk van hoe de borst eruitziet en wat uw verwachtingspatroon is, kunnen we 3 strategieën volgen:

  • ófwel wordt de borst gelift en in eenzelfde tijd een (beetje) verkleind
  • ófwel wordt de borst gelift en wordt het volume behouden waarbij het eigen borstweefsel wordt geherpositioneerd
  • ófwel wordt de borst gelift en wordt volume toegevoegd door middel van het plaatsen van een prothese.


Littekens

Afhankelijk van de soort procedure en de grootte van de borst bekomen we, naast het altijd aanwezige litteken rondom het tepelhof, tevens

  • ofwel enkel een vertikaal litteken tussen tepelhof en borstplooi,
  • ofwel een ankervormig litteken, waarbij de horizontale component zich in de borstplooi bevindt.

De beste procedure voor ieder individuele situatie en het te verwachten resultaat, inclusief de littekens, wordt uitgebreid besproken op de eerste consultatie.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.