Borstvergroting

Een borstvergroting heeft als doel de borst voller te maken en de projectie ervan te verbeteren. Tevens kan het de symmetrie tussen borsten beter maken. Deze ingreep leidt tot een betere bodycontour en geeft de vrouw vaak een meer zelfzeker gevoel (vnl in uitgesproken vrouwelijke kledij).

Om dit te bekomen gebruiken we borstimplantaten; deze zijn watergevuld of bestaan uit silicone. De enorme evolutie (voortgestuwd uit talrijke wetenschappelijke studies) heeft geleid tot het veilig gebruik van silicone-prothesen; in de praktijk van Dr. Van Waes worden enkel prothesen van de hoogste kwaliteit gebruikt.

Dit wordt soms gecombineerd met een chirurgische act die  “lipofilling”  wordt genoemd. Belangrijk om weten is dat een lipofilling thv de borst vnl gebruikt wordt om de vorm van de borst te verbeteren (vb. bovenpool van de borst na zwangerschap), eerder dan om echt een volledige cupmaat te vergroten.

Naast de puur esthetische situatie waarin borstprothesen worden gebruikt, kunnen deze ook in een reconstructieve setting worden gebruikt. Een combinatie van prothesen mét lipofilling is dan vaak een goede optie.

Borstprothesen kunnen via 3 toegangswegen worden geplaatst;

  • via infra-mammair (in de borstplooi onder de borst)
  • via peri-areolair (rand tepelhof-borsthuid)
  • via de oksel

Voor verschillende patienten is vaak een verschillende toegangsweg geindiceerd. Ook de persoonlijke keuze van de patient speelt een belangrijke rol. De prothese kan vóór of achter de borstspier worden geplaatst. Deze keuze wordt voornamelijk bepaald door uw lichaamsbouw en de grootte van uw huidige borst. Bij magere personen met weinig borstklierweefsel zal de prothese eerder achter de spier worden geplaatst; dit om de (boven)rand van de prothese minder zichtbaar te maken. Een mogelijkheid om de prothese in deze situatie tóch vóór de borstspier te plaatsen, bestaat erin om de bovenpool van de borst voller te maken door middel van lipofilling.

Welke prothese via welke toegangsweg in welke specifieke positie bij u zal geplaast worden, wordt op de consultatie uitgebreid besproken.

NIEUW:
Tevens kunnen wij u, mbv een 3D-simulatie, een beeld geven van hoe uw borsten er na de ingreep zullen uitzien. Het uiteindelijke resultaat (na de ingreep) zal heel goed lijken op dit 3D-beeld, doch zal waarschijnlijk nooit exáct hetzelfde zijn.            

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.