Buikcorrectie (Abdominoplastie)

Specifieke lichaamsbouw, overgewicht, zwangerschap, leeftijd of een combinatie van voorgaande kan zorgen voor een onesthetisch uitziende buik. Situatie- en patientgebonden stellen we dan een liposuctie of een meer ingrijpende buikcorrectie of een combinatie van beiden voor.

Indien we bij een jong persoon met elastische huid enkel een teveel aan vet waarnemen, dan is liposuctie alleen onze eerste keuze procedure.

Zelfs indien er een beperkt huidoverschot zichtbaar is, kan dit soms met een liposuctie alleen opgelost worden. Bij een liposuctie worden immers kleine littekens gevormd aan de binnenkant van de huid, die de huid nadien een strakker voorkomen geven; dit effect zien we vaak pas na een 3-tal maand, waardoor soms wat geduld geboden.

Indien er echter duidelijk een teveel aan weinig elastische, slappe huid (eventueel met aanwezigheid van storende zwangerschapsstriemen) waargenomen wordt, dan zal enkel het heelkundig wegnemen van het huid- en vetoverschot een oplossing bieden. Het onvermijdelijke litteken plaatsen we dan zo laag op de buik als mogelijk, zodat deze (zoveel als mogelijk) binnen de slip komt te liggen. Vaak wordt er aan de buikcorrectie ook een (beperkte) liposuctie gekoppeld, omdat dit een positief effect heeft op het aanspannen van de huid.

Patienten die heel erg vermagerd zijn (na uitgesproken dieet, intense fitness en/of vermageringsheelkunde (zoals bypass)) hebben vaak enkel een duidelijk teveel aan huid; zeker deze patienten zijn erg gebaat met een buikcorrectie.

Bij sommige patienten zien we niet alleen een teveel aan huid en vet thv de buik, maar ook thv de flanken én naar de rug toe; waardoor we soms een correctie doen, over de flanken heen, tot en met de rug. Daardoor bekomen we een litteken rondom uw middel; hoewel dit litteken natuurlijk uitgebreid is, kan dit een enorme verbetering in bodycontour geven.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.