Dr. C. Van Waes, erkend plastisch chirurg

Dr Carl Van Waes plastisch chirurg

Dr. Carl Van Waes is erkend plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg en is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde. Hij is tevens Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP).

Hij behaalde zijn diploma van algemeen arts in 2004 aan de Katholieke Universiteit van Leuven (KUL). Vervolgens volgde hij een opleiding van 3 jaar Algemene Heelkunde onder leiding van Prof. Dr. P. Broos (KUL). Nadien volgde een gespecialiseerde opleiding aan de internationaal gereputeerde dienst van plastische heelkunde aan het Universitair ziekenhuis te Gent.

Naast een brede waaier van algemeen plastische ingrepen, kreeg Dr. Van Waes een uitermate gespecialiseerde opleiding in de borstreconstructie (DIEAP-flap) en in de transgenderchirurgie. Hij werkte daarbij nauw samen met Prof. Dr. S. Monstrey, Prof. Dr. Ph. Blondeel, Prof. Dr. K. Van Landuyt, Dr. N. Roche en Dr. F. Stillaert.

Hij studeerde af in juni 2013 met grote onderscheiding op het nationaal georganiseerde CCP-examen.

Daarna volgde hij nog bijkomende fellowships die hem vooral op esthetisch vlak een meerwaarde gaven. 

In Ankara (AyhanSühan, MD, PhD) en San Francisco (Br. Toth, MD) kreeg hij de nieuwste technieken aangeleerd inzake gelaatschirurgie. Aan het wereldvermaarde Hunstad/Kortesis center te Charlotte (North Carolina) leerde hij de meest geavanceerde technieken voor wat betreft "body contouring surgery". Met name voor buikwandcorrecties, uitgebreide liposucties, armlifts en dijlifts kunnen spectaculaire resultaten bekomen worden.

Daarnaast vervoegde hij sinds 2014 het internationaal ervaren team van “See and Smile” onder leiding van Dr. P. Tonnard en Prof.Dr.K. Van Landuyt; op geregelde tijdstippen worden daarbij schisispatienten (gespleten lippen/open verhemeltes) in de regio Myanmar geopereerd.

Hij werkt sinds april 2014 als staflid van de dienst Plastische Heelkunde in het Jan Palfijn ziekenhuis te Gent en werd er in 2019 benoemd tot diensthoofd.

In het kader van de male-to-female transgenderchirurgie werkt hij als consulent in het UZ Gent nauw samen met Prof. Dr. S. Monstrey. Daarnaast vervoegde hij het team van Cosmipolis Clinic te Brugge en voert hij privé-consultaties in Latem (Gent) thv de Kortrijsesteenweg 26.

Transparantie en een duidelijke communicatie in een aangename, ongedwongen sfeer zijn voor Dr. Van Waes een prioriteit. Zo kan, na uitgebreid bespreken van uw specifieke wensen en verlangens, een goede behandelingsstrategie bekomen worden.

Dr. C. Van Waes
Plastisch chirurg

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.