Facelift

Veroudering in het gelaat wordt vnl veroorzaakt door 3 zaken:

  • verlies van elasticiteit in de huid en onderliggende weefsels
  • verlies van vetweefsel en collageen (volume)
  • zwaartekracht

Deze zaken geven vooral een ouder uitzicht thv het onderste 2/3e van het gelaat; de kaaklijn wordt minder zuiver, de hals krijgt een onregelmatig slap uitzicht, de wangen verliezen volume en gaan doorzakken en er ontstaan diepe nasolabiaal plooien.

Bij een facelift worden al deze zaken grondig aangepakt; het gaat hem niet louter om een “aanspannen” van de huid. De belangrijkste aanpassing wordt uitgevoerd op de onderliggende weefsels. Deze worden gelift en zoveel als mogelijk op hun oorspronkelijke plaats gefixeerd. De huid wordt als het ware gedrapeerd over de nieuwe situatie. Vaak wordt de facelift aangevuld met een liposuctie van de hals en/of bovenste en/of onderste ooglidcorrectie. Tevens wordt het verlies aan volume vaak geadresseerd dmv een complementaire lipofilling van het gelaat.

Om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen kan gekozen worden voor een mini-lift (MACS-lift) of voor een meer uitgebreide facelift.

De mogelijkheden, verwachtingspatronen, voor-en nadelen, te verwachten herstelperiode,…. worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.