Fillers

Iedereen krijgt op een bepaald moment te maken met rimpels in het gelaat.

Sommige van deze rimpels worden veroorzaakt door een combinatie van leeftijd en zwaartekracht, m.n. het uitzakken van het vetweefsel, verlies van elasticiteit van de huid en verlies van volume in het gelaat; de rimpels die op die manier ontstaan vinden we voornamelijk t.h.v. de onderste helft van het gelaat; aldaar hebben “spierverslappende” middelen” weinig of geen invloed.

Fillers ("rimpelvullers") echter kunnen een goede oplossing bieden.

We gebruiken deze vullers om

  • de groeven in het gelaat minder diep te maken
  • volume te geven, daar waar u het kwijt bent
  • uw gelaatscontour te verbeteren
  • een beperkt liftend effect te bekomen

De meest gebruikte rimpelvullers gebruiken hyaluronzuur. Deze stof is van nature uitaanwezig in het lichaam en veroorzaakt geen reacties. Na injectie zorgen de hyaluronzuurpartikels voor het volume. Er wordt ook water vastgehouden dat mee het volume van de rimpelvuller versterkt. Het hyaluronzuur wordt geleidelijk afgebroken over een periode van 9 tot 10 maanden. Wanneer het effect verdwijnt kan de behandeling op identieke wijze worden herhaald.

Naast hyaluronzuur wordt ook hydroxy-apatiet gebruikt; ook dit bestanddeel vinden we in het lichaam terug en wordt op een natuurlijke manier afgebroken; het is een iets stuggere substantie, die voornamelijk gebruikt wordt om extra volume te geven; het blijft iets langer in het lichaam, maar heeft bij iets oudere patienten een minder effect.

Een alternatief om het volume in het gelaat te herstellen, is het gebruik van eigen vet (lipofilling).

“Wat?”, “Hoeveel?” en “In welke gelaatszone?" wordt uitgebreid met u besproken op de consultatie.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.