Lipofilling

Lipofilling is een procedure waarbij vet weggezogen wordt d.m.v. liposuctie. Het bekomen vet wordt bewerkt volgens algemeen gestandardiseerde regels, waarna het “gezuiverde” vet terug geinjecteerd wordt op een andere plaats in het lichaam, in dit geval thv het gelaat. De plaats(en) waar vet wordt weggezogen wordt met u vóór de ingreep besproken en kan u zelf kiezen.

Het terug injecteren van vet in het lichaam is een procedure die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Een aantal baanbrekende studies heeft aangetoond dat het veilig is en dat het in vele gevallen heel bevredigende natuurlijke resultaten geeft.

Bij lipofilling voeren we eigenlijk een transplantatie van weefsel uit; vetcellen van de ene zone worden “getransplanteerd” naar een andere zone en zullen er maar overleven als ze voldoende bloedvoorziening krijgen. Zelfs met de beste technieken is aangetoond dat slechts 50% van het vet uiteindelijk overleefd door de sterke vascularisatie van het gelaat zal het percentage alhier iets hoger liggen), waardoor altijd wordt gezorgd voor een overcorrectie.

Lipofilling ter hoogte van het gelaat wordt voornamelijk gebruikt om volume te herstellen; de malaire regio’s, de wangen en de nasolabiaal plooien worden vaak geadresseerd. Vooral t.h.v. de malaire region kan het helpen om tevens een liftend effect te bekomen.

Tevens kan het inspuiten van heel fijne vetpartikeltjes aangewend worden om fijne rimpels weg te werken.

Het voordeel van eigen vet is dat het, naast het natuurlijke ervan, een blijvend karakter heeft. Het nadeel is dat een liposuctie onder locale of algemene narcose noodzakelijk is.
Opnieuw, de verschillende mogelijkheden zullen met u uitgebreid besproken worden.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.