Genitaal - schaamlipverkleining

Het verkleinen van de (kleine) schaamlippen werd in het verleden vaak wat in de taboesfeer gehouden. Verschillende studies en enquêtes hebben echter aangetoond dat te grote schaamlippen voor vele vrouwen zowel functioneel, esthetisch als psychisch veel problemen met zich teweeg kan brengen.

Specifiek eigen lichaamsbouw, meerdere zwangerschappen, leeftijd of een combinatie van voorgaande kunnen de oorzaak zijn.

Hypertrofie van de kleine schaamlippen kan in sommige gevallen echt functionele hinder geven bij dagelijkse activiteiten zoals fietsen, paardrijden,… Daarnaast kan het als erg storend ervaren worden in het intieme liefdesleven, dit zowel puur functioneel als psychisch.

Met behulp van plastische heelkunde kunnen we die problemen oplossen. Door beperkt heelkundig wegnemen van een deel van de schaamlippen bekomen we een goed functioneel en esthetisch resultaat, dit zonder gevoelsverlies.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.