Lippofilling

Lipofilling is een procedure waarbij vet weggezogen wordt d.m.v. liposuctie. Het bekomen vet wordt bewerkt volgens algemeen gestandardiseerde regels, waarna het “gezuiverde” vet terug geinjecteerd wordt op een andere plaats in het lichaam. De plaats(en) waar vet wordt weggezogen wordt met u vóór de ingreep besproken en kan u zelf kiezen.

Het terug injecteren van vet in het lichaam is een procedure die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Een aantal baanbrekende studies heeft aangetoond dat het veilig is en dat het in vele gevallen heel bevredigende natuurlijke resultaten geeft.

Bij lipofilling voeren we eigenlijk een transplantatie van weefsel uit; vetcellen van de ene zone worden “getransplanteerd” naar een andere zone en zullen er maar overleven als ze voldoende bloedvoorziening krijgen. Zelfs met de beste technieken is aangetoond dat slechts 50% van het vet uiteindelijk overleefd, waardoor altijd wordt gezorgd voor een overcorrectie. Soms zijn ook meerdere sessies lipofilling nodig om het gewenste resultaat te bekomen; dit alles wordt natuurlijk ook uitgebreid besproken op de consultatie.

Lipofilling kan zowat over het ganse lichaam. De meest geadresseerde zones zijn de borsten en het gelaat, doch vaak wordt lipofilling ook gebruikt om hinderlijke oneffenheden over het ganse lichaam zoveel als mogelijk weg te werken.

Lipofilling wordt aangewend als tool zowel in reconstructieve zaken als in esthetische zaken.

Reconstructieve voorbeelden

  • borstreconstructies na borstkanker (lipofilling gecombineerd met prothese en/of autoloog weefsel)
  • borstreconstructies bij aangeboren aandoeningen zoals tubereuze borsten of duidelijke asymmetrie
  • afwijkingen van de borstkas zoals Poland syndroom
  • asymmetrie in het gelaat (na een ongeval of aangeboren)
  • lelijk storende bodycontour na een ongeval

Esthetische voorbeelden

  • het terugwinnen van volume t.h.v. het gelaat
  • het verbeteren van de vorm van uw borsten
  • het minder zichtbaar maken van een prothese bij borstvergroting

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.