Liposuctie

Liposuctie of liposculptuur is een chirurgische techniek die zeer veel gebruikt wordt in de plastische heelkunde. Via kleine huidincisies en met behulp van fijne canules wordt vet “weggezogen” vanuit onderhuids vetweefsel. De techniek kan over het ganse lichaam worden toegepast, maar wordt voornamelijk gebruikt thv “voorbeschikte” plaatsen zoals de buik, de “lovehandles” en de dijen.

Het is belangrijk om u goed in te lichten over de procedure en na te gaan of uw verwachtingspatroon strookt met het te verwachten resultaat. Indien u uw dieet en/of fysische activiteiten niet aanpast, kan het zijn dat na bepaalde tijd uw goede aanvankelijke resultaat begint te vervagen.

In sommige situaties zal een liposuctie alleen niet het gewenste resultaat geven en dient dit in combinatie met een abdominoplastie (buikcorrectie), armlift, dijlift,… te gebeuren…

Tevens kan liposuctie in sommige gevallen gecombineerd worden met lipofilling; dit kan zowel in het kader van bodycontour verbetering als in het kader van aangezichtsverjonging.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.