Na gewichtsverlies

Indien u kampt met overtollige, onelastische huid na sterke vermagering kunt u steeds terecht bij Dr. Carl Van Waes.

Dit weinig esthetische resultaat kan het gevolg zijn van een sterk verbeterde levensstijl met meer sport en gezonder dieet en/of na bariatrische (vermagerings-) chirurgie, mn het plaatsen van een maagbandje of gastric bypass heelkunde.

Mensen hebben vaak een gevecht gevoerd tegen het overtollige gewicht en als ze er dan in slagen, dan is (hoewel mager) de bekomen bodycontour vaak ontgoochelend. Naast het esthetische, kan het teveel aan huid ook functioneel hinderlijk zijn bij het sporten. Tevens kunnen de plooien aanleiding geven tot uitslag, schimmelvorming en andere kwaaltjes.

“Post-bariatrische chirurgie” heeft dus voornamelijk als doel om de bodycontour te verbeteren en een nieuw evenwicht te vinden tussen volume en huid in het “nieuwe” lichaam. In dat verband werkt Dr. Van Waes nauw samen met het Centrum Gewichtszorg van het AZ Jan Palfijn te Gent. Patienten met overgewicht en/of een teveel aan huid na bariatrische heelkunde kunnen steeds ook informatie bekomen op volgende website: www.obesitasgent.be.

Er is heel wat mogelijk. Buikcorrectie, armlift, dijlift, borstlift,… kan en deze kunnen eventueel soms gecombineerd worden.
Een goede algemene gezondheid van de patient met een correcte vocht-waterbalans en goede vitamine-status is uitermate belangrijk voor een goede wondheling. Verder is roken voor dit soort chirurgie een absoluut voorspellende factor voor het verkrijgen van wondproblemen.

Bepaalde zaken worden door het RIZIV terugbetaald, andere niet. Dit is vaak van geval tot geval verschillend. Al uw vragen, heelkunde mogelijkheden,… samen met het verwachtingspatroon worden uitgebreid met u besproken op de raadpleging.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.