Neuscorrectie - Rhinoplastie

Naast de ogen, is ook de neus heel centraal in het gelaat gelegen, waardoor deze bij een eerste oogcontact al goed opvalt. Het bepaalt vaak in sterke mate het uitzicht van het gelaat en het geeft u uw typische “karakter”.

Deze feiten zorgen ervoor dat sommigen heel trots op hun neus zijn, terwijl andere er zich erg om schamen.

Via een kleine incisie thv de basis van de columella (de huidbrug tss de beide neusgaten) kan de neus als het ware opengelegd worden, waardoor we een goed zicht op het kraakbenig en benig gedeelte van de neus hebben. Door dat kraakbeen te herpositioneren kunnen we oa de neustip verfijnen en de projectie van de neus veranderen. Daarnaast kan de dorsale “hump”, dewelke gevormd wordt door zowel een kraakbenig als een benig gedeelte, volledig weggewerkt worden; tevens kan de ganse neusbasis versmald worden.

Uw verzuchtingen, het chirurgisch plan en het verwachtingspatroon worden uitgebreid op de consultatie besproken.

Belangrijk gegeven is dat vaak een rhinomanometrie (onderzoek van de druk in de neus) uitgevoerd wordt indien uw klachten hebt voor wat betreft het “neusademhalen”. Indien dit onderzoek aantoont dat u functionele klachten hebt, kan een deel van de ingreep door het RIZIV terugbetaald worden.

Na de ingreep dient u 1 week dag en nacht een hard plaatje op de neus te dragen ter bescherming tegen onverwachte stoten of duwen. Daarna nog 3 weken enkel ‘s nachts.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.