Ooglidcorrectie (Blefaroplastie)

De ogen zijn voor vele mensen hét eerste aandachtspunt in een ontmoeting en zijn tevens de belangrijkste vorm van expressie van het gelaat.

Mensen hebben vaak geen probleem met het ouder worden, maar er “vermoeid” of “triestig” uitzien vindt niemand aangenaam. Mensen die er vermoeid uitzien, terwijl ze in feite bruisen van de energie, geeft vaak frustatries en is één van de meest gehoorde klachten. Dit zowel voor vrouwen als voor mannen.

Bovenste oogleden 
Het uitzicht wordt veroorzaakt door een teveel aan huid thv het bovenste ooglid; het wegsnijden van dit teveel, eventueel samen met wat onderliggende spier en eventueel (beperkt) vetweefsel maakt een wereld van verschil. Het bekomen litteken valt in de ooglidplooi en is quasi onzichtbaar. Soms zien we bij oudere mensen dat de bovenste oogleden heel “hol” overkomen; in dergelijke gevallen spuiten we soms wat vet bij (lipofilling). Vollere ogen zijn immers, zoals dit eigenlijk voor het ganse gelaat telt, een teken van jeugdigheid.

Het bovenste ooglid moet steeds beoordeeld worden in combinatie met de wenkbrauw. Soms staat deze (vnl het laterale deel) te laag, waardoor deze ook wat gelift dient te worden.

Onderste oogleden
Bij de onderste oogleden zien we, naast het teveel aan huid, vaak ook het verschijnen van “wallen” onder de ogen. Deze wallen worden gevormd door een minder stevig worden van een bindweefselstructuur net onder het oog met een uitstulpen van vet als gevolg. Het aanpakken van dit problem, samen met het (beperkt) verwijderen van huidoverschot leidt tot een een meer vitale, frissere blik. Ook hier ligt het bekomen litteken in een huidplooi waardoor het quasi onzichtbaar is.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.