Oorcorrectie - Otoplastie

Afstaande oren zijn reeds op jonge leeftijd zichtbaar en kunnen voor het kind een niet te onderschatten psychologische stress geven. De oren, met het afstaand gehalte, zullen met het kind meegroeien, doch een correctie op latere leeftijd is niet moeilijker dan op heel jonge leeftijd.

Eigenlijk is er niet echt een ideale leeftijd om dit te laten doen. Vanaf de leeftijd van 4-5 jaar kan het, maar het wordt eigenlijk het best gedaan als het kind er zelf echt om vraagt.

Afstaande oren zijn een gevolg van

  • ofwel een te uitgesproken binnenste van de oorschelp
  • ofwel van een onderontwikkeling van de plooi in de buitenrand van het oor die het buitenste van het oor naar binnen doet draaien
  • ofwel een combinatie van beide

De nodige correcties worden uitgevoerd via een incisie aan de achterkant van het oor; alzo wordt het kraakbeen aangepakt en wordt gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

De ingreep kan zowel onder lokale verdoving, als onder algemene verdoving; Bij jonge kinderen is een algemene narcose zeker aan te raden.

Correctie doorgescheurde oorlellen
Doorgescheurde oorlellen (meestal door het dragen van oorringen) komen vaker voor dan gedacht; deze kunnen onder lokale verdoving gecorrigeerd worden. Erna moet tenminste 3 maanden gewacht worden alvorens opnieuw gaatjes kunnen worden gemaakt.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.