Overmatig zweten

Overmatig zweten (voornamelijk t.h.v. de oksels) zorgt voor sommigen voor zeer vervelende situaties. Je voelt je niet fris, hebt natte plekken op je kledij en het kan gepaard gaan met vervelende geuren. Soms wordt het veroorzaakt door een onderliggende aandoening van de schildklier of diabetes, maar in de meeste gevallen is een overactiviteit van de zweetklieren de oorzaak.

Er zijn talrijke deodorants en/of crèmes voorhanden die proberen een oplossing te bieden, maar in de meeste gevallen bieden die geen of onvoldoende resultaat. Chirurgie kan een oplossing bieden, doch is vrij ingrijpend.

Spierontspanner is het ideale geneesmiddel om u te verlossen van de geurtjes en/of plekken. Door middel van vele oppervlakkige injecties in de huid (van vnl. de oksels) wordt de activiteit van de zweetklieren onderdrukt. Het effect wordt merkbaar een 2-tal weken na de injecties en houdt een 6-tal maanden aan. Slechts een klein percentage van de patienten reageert niet op de behandeling. Het minder zweten levert geen enkel lichamelijk risico op. Het lichaam verliest immers vocht via andere (minder hinderlijke) wegen.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.