Tepel

Tepelverkleining 
Een asymmetrie tussen beide tepels of de aanwezigheid van heel grote tepelhoven en/of tepels worden soms als erg storend ervaren; een kleine correctie (vaak onder locale verdoving) geeft heel goede resultaten met enkel tijdelijke gevoelsverandering.

Tepelreconstructie
De laatste stap in het borstreconstructieproces is het creëren van de tepel; dit is een kleine ingreep die we vaak onder locale verdoving uitvoeren; de gereconstrueerde tepel ziet er aanvankelijk vrij prominent uit; dit doen we bewust omdat de ervaring leert dat deze over verloop van tijd sterk verkleind. Na de ingreep wordt een mousse rondom de tepel geplaatst, opdat deze haar rechtopstaande vorm zou behouden; dit voor 3 à 4 weken. Een 2-tal maanden later wordt dan een tattooage van de tepel uitgevoerd; vaak wordt de andere tepel ook getattooeerd; dit om kleurverschillen nadien te vermijden.

Ingetrokken tepel
Een ingetrokken tepel (vaak unilateraal) kan als heel storend ervaren worden; vaak bestaat dit al van bij de ontwikkeling van de borsten in de puberteit. Dit kan gecorrigeerd worden met een kleine chirurgische ingreep óf met het plaatsen van een tepelpiercing voor 1 jaar óf met een combinatie van beide.
Indien een ingetrokken tepel eerder plots ontstaat op ietwat oudere leeftijd, moet steeds nagegaan worden of er niets verkeerd aan de hand is met de borst; een goed klinisch onderzoek en mammografie is dan zeker aangewezen.

www.drvanwaes.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.